Peter Schoorl

Peter SchoorlMijn naam is Peter Schoorl geboren in 1955 in het leuke Santpoort-Noord en woon er nog steeds. Mijn familie richtte hier een transportbedrijf op wat een echt familiebedrijf werd. Toen we dertig jaar geleden de zaak overnamen kochten we altijd vrachtwagens van het merk Mercedes en nu anno 2017 is dat nog steeds het geval. De liefde voor het merk was er met de paplepel ingegoten.

Zo ontvang ik ook al jaren de nieuwsbrief van Mercedes. Daar stond een keer een advertentie in waarin een Pagode 230 SL te koop werd aangeboden. Ik twijfelde niet lang maar belde de man op. Ik kreeg een gepensioneerde Mercedes vrachtwagen-monteur aan de lijn die door zijn verslechterde gezondheid de lage instap van de Pagode niet meer kon maken. Als echte mercedesfanaten onder elkaar was de deal gauw gesloten en de volgende morgen ben ik met mijn zoon Rob naar Groningen afgereisd. Al gauw ontstond het idee om met Gerard samen met onze vrouwen en oldtimers naar Italië te reizen. Wel een beetje spannend om dat met een spiksplinternieuwe oldtimer te doen waar we geen historie van kenden. Maar na kort overleg hakten we de knoop door en vertrokken. We hebben er geen spijt van gehad… Wat een heerlijke rit hebben we gemaakt door het glooiende Italiaanse landschap. De Pagode haperde geen ogenblik. Tot op de dag van vandaag hebben we er een heerlijke auto aan. We zijn lid geworden van de Mercedes Benz Klassieker Vrienden en maken regelmatig een leuk tochtje.

In de Stichting Oldtimer Santpoort combineer ik mijn liefde voor Mercedes Oldtimers met de liefde voor mijn dorp. Het organiseren van de Oldtimerdag is een genot om te doen. Daarbij komen de kraanwagens van Schoorl v/d Veldt goed van pas om de zware stoommachines op hun plek te zetten.