Dick Nijssen

Mijn naam is Dick Nijssen en de Stichting Oldtimerdag Santpoort vroeg me iets te vertellen over mijn Oldtimerhobby. Ik ben geboren in Santpoort op 14 juni 1958 en ja, ik vind oude voertuigen net zo leuk als de schrijver van vorig stukje: mijn neef Peter Schoorl. Het zit bij onze familie wellicht in de genen!

Mijn oldtimerliefde begint bij een telefoontje uit de Verenigde Staten. Mijn zoon zat voor stage in California en belde mij over een Ford die hij had gezien en wel graag naar Nederland wilde verschepen. Hij wist mij slinks te overtuigen door het bouwjaar te noemen: 1958… Ik grap regelmatig dat alles uit dat jaar wel oké was!

Na een lange reis kon ik de auto ophalen in de haven van Rotterdam. Ik zag al snel dat het plaatwerk gelukkig in orde was. Ondanks dat moest er uiteraard wel het een en ander aan gebeuren. Mijn zoon had grootste plannen met zijn auto. Het moest een echte Muscle Car worden! Hij begon enthousiast met het verwijderen van de oude lak en opnieuw spuiten. Maar dan komt het pas: een flinke lijst met aanpassingen, nieuwe onderdelen spullen bestellen in de US. Wel leuk, maar erg tijdrovend!

Verwijderen van de oude lak en opnieuw spuiten.

Leuk, maar erg tijdrovend!

Tja en dan komt de klad er een beetje in, want je bent jong en hebt helemaal geen zin om er zoveel tijd in te steken! Het werd dan ook niet snel de Muscle Car die hij voor ogen had! Ondertussen merkte ik dat ik er steeds meer plezier in kreeg om aan de auto te sleutelen. Ik maakte er gemakkelijker tijd voor, dus het was niet zo moeilijk: de Ford ging van zoon naar pa! Inmiddels heb ik er heel wat Miles mee gereden. In de meeste gevallen fungeert de Ford daarbij als trouwauto. Zie: www.happydayauto.nl

De Ford fungeert regelmatig als trouwauto.

Ik vind dat erg leuk om te doen, het brengt altijd een hoop gezelligheid. Vorig jaar heeft de Ford zelfs meegedaan in een film! “Drie mensen vinden een auto” was het winnende script van het Noordelijk Film Festival en in die film heeft de auto een hoofdrol! Dat was erg boeiend om een keer mee te maken.

De Ford uit 1958 in de hoofdrol

Tenslotte doe ik af en toe mee met ritten, waaronder natuurlijk die van Stichting Oldtimer Santpoort!

De gegevens van mijn Oldtimer:
Merk: Ford
Type: Custom 300
Bouwjaar: 1958
Gebouwd in: San Jose
Motor: 6 line 3800cc

Ik hoop jullie nog vaak te ontmoeten tijdens ritjes/evenementen

Vriendelijke groet, Dick Nijssen