Zondag 2 september 2018 heeft de vierde oldtimerrit plaats gevonden
De opkomst heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. Meer dan 100 donateurs hebben de rit gereden. 

Deze deelnemers waren verdeeld over ruim vijftig voertuigen. Zoals wij in onze doelstellingen hebben aangegeven konden er ook donateurs meerijden die niet in het bezit van een oldtimervoertuig zijn. Maar de "echte" oldtimers hadden het overwicht deze dag. Verzamelen bij restaurant de "Parel" in Leimuiden. Daar kwamen de eerste deelnemers omstreeks 09.30 uur aan. Wat een prachtig gezicht om al die oldtimers aan te zien komen. 

Een opmerking van een deelnemer was "dat het zo leuk is dat er een grote verscheidenheid is in merken en modellen. Niet alleen voertuigen van hetzelfde merk". De ontvangst was natuurlijk met koffie of thee met gebak en het mooie routeboek. Nadat onze voorzitter het openingswoordje heeft gedaan mochten de eerste vertrekken. 

Onder een stralende zon liep de parkeerplaats langzaam leeg. Met uitzondering van één deelnemer, die begon met een gebroken koppelingskabel. Jammer genoeg was dat niet te repareren en heeft hij zijn auto laten staan en is met een bestuurslid meegereden naar de lunchplaats. 

Na ongeveer anderhalf uur toeren kwamen de eerste op de lunchplaats aan. Hier hadden we een mooi terrein ingericht met picknickbanken. Enkele bestuursleden waren al druk bezig met de sandwiches te smeren en te beleggen. Ook hier was het weer een prachtig gezicht dat al die voertuigen keurig opgesteld stonden en bewonderd werden. Intussen begon de temperatuur behoorlijk op te lopen en werd er behoorlijk van de aanwezige melk e.d. gebruik gemaakt. 

Vervolgens begonnen de eerste alweer aan het tweede deel van de rit. Door kleine dorpjes en over dijkjes en langs smalle wegen was het eindpunt bereikt bij de startplaats restaurant “De Parel”. Hier werd nog een kleine versnapering genuttigd om vervolgens weer de auto in te stappen en naar het definitieve eindpunt van onze rit te begeven. Dat was het terrein van de fa. Schoorl – v.d. Veldt in de Velserbroek. Daar werden de leden ontvangen en kon er een drankje genomen worden. Wij hadden voor de nodige hapjes en nootjes e.d. gezorgd. De tap was geopend en de flessen wijn waren ontkurkt. 

Er werd ruim de tijd genomen om met elkaar nog even na te praten over deze mooie dag. Voor uw informatie in dit verslag, de deelnemer die niet de rit in zijn geheel kon rijden heeft vanaf de lunchplaats met de oldtimer van bestuurslid Peter Schoorl de rit voor het tweede deel kunnen rijden. Zijn voertuig dat op de parkeerplaats bij het vertrekpunt was achtergebleven werd met de “bezemwagen” opgehaald en naar de gekozen bestemming gebracht. Alles overziend kan ons bestuur ontzettend trots zijn op wéér een mooie rit op een zonovergoten dag. Wij hopen dat u allen tevreden kunt zijn en dat wij u volgend jaar weer mogen begroeten op onze vijfde activiteit.

Posted in Nieuws on sep 03, 2018