Wat hebben we een prachtige dag gehad!

Zondag 12 september 2021 had de Stichting Oldtimerdag Santpoort haar jaarlijkse oldtimerrit.

Het aantal inschrijvingen heeft de verwachting ruimschoots overtroffen. Ruim 100 donateurs hadden zich ingeschreven. Dit aantal was verdeeld over 52 voertuigen. De opkomst was georganiseerd op het terrein van de Fa. Rumping Transport te Beverwijk.

De heer Jaap Rumping had vooraf aangegeven “jullie regelen de koffie, ik het gebak”. En Jaap heeft uiteraard woord gehouden. Voor alle deelnemers koffie of thee met gebak. Wat een geweldige binnenkomst. 

Omdat het aantal deelnemers zo groot was is besloten om de start over twee groepen te verdelen. De eerste vertrok om 10.00 uur en de tweede om 11.00 uur. Nadat de organisatie de deelnemers hartelijk welkom heette en hen nog wat informatie meegaf, vertrokken de eerste voertuigen richting de Midden Beemster. Echter niet nadat onze fotograaf Paul Sluiters de voertuigen stuk voor stuk op de foto had gezet. In afwachting van de tweede groep werd het terrein weer in gereedheid gebracht voor ontvangst. Nadat de tweede groep was vertrokken werden de banken en tafels weer opgeladen om naar het terrein nabij de Ruïne van Brederode gebracht te worden voor de afsluiting. Intussen waren de eerste deelnemers om 12.00 uur aangekomen bij de locatie voor de lunch. Dat was dit jaar “Stoer in de Beemster”. Een geweldige plek waar voor ons het terras was gereserveerd om de lunch te gebruiken. Onder het genot van een heerlijk zonnetje. De reacties waren heel positief over de rit tot op dat moment. “Een prachtige rit en die Midden Beemster is één groot museum” was een opmerking.

Omstreeks 16.00 uur arriveerden de eersten op de locatie waar de afsluiting was geregeld. Onder het genot van een hapje en een drankje werden nog wat ervaringen uitgewisseld en daarna keerden  allen weer huiswaarts. Deelnemers maar ook het bestuur kijken tevreden terug op een geslaagde dag.

Rest nog te vermelden dat zaterdag 10 September wederom een groots opgezette Oldtimer dag georganiseerd gaat worden. Zoals u van ons gewend bent kunt u rekenen op veel stoom, motoren, auto’s, vrachtwagens, tractoren etc. etc.

Wij kijken er naar uit dat het terrein aan de voet van de Ruïne van Brederode dan weer gevuld wordt met oldtimer materieel.

Houd daarom de site in de gaten! De foto's  vindt u hier


Posted on sep 17, 2021.