Hallo Gerard,
Het heeft even geduurd, maar hier ben ik weer. Even een drukke tijd gehad. Om op je vraag te antwoorden zal ik een beknopte omschrijving geven van m’n leven.
Geboren in het Diaconessenhuis in Driehuis ( dat bestaat niet meer) getogen op de Middenduinerweg 16  en leerling op de De School met den Bijbel bij ons om de hoek. Als ik het fluitje van Meneer Verkruyssen hoorde rende ik gauw naar school om als laatste aan te sluiten in de rij om naar binnen te gaan.
Trouw elk jaar een jaarabonnement op Zwembad “Velserend” gekregen van m’n moeder en elke dag 2 keer zwemmen, ook tussen de middag en zat dan met natte vlechten in de schoolbank.  De zusters Meurs hadden op de hoek van de hoofdstraat en de terrasweg hun drogisterij nog.
In de Openbare school heb ik ook basketbal gespeeld met ZBVS en een prachtige tijd gehad. Een  paar jongens van ZBVS hebben voor het Nederlandse team gespeeld.
Met 21 jaar naar Amerika vertrokken om bij Pan Am als stewardess te vliegen vanuit New York.
Een paar jaar later terug naar Nederland en met Aris Schutte de fotograaf uit Santpoort getrouwd.
Ik heb 14 jaar lang op de hoofdstraat 78,  een schoonheidssalon gerund en heel veel dames uit Santpoort op m’n stoel gehad, waarvan  heel veel niet meer in leven zijn.  We hadden twee kinderen Edgar en Debbie die hun paarden op het landje van Maas hadden en trouw voor schooltijd gingen voeren. Ook de boeren paardenrace was elk jaar een prachtige gebeurtenis waar zowel Edgar als Debbie aan deelnamen.
In 1985 verhuisd naar Amerika waar Edgar een bekende fokker is geworden van Hanoverianen   
(Waaronder een Olympische winnaar)
is voorzitter van de American Hanoverian Society en Debbie als psychologe haar werk heeft gekozen.
Ikzelf ben ook een dierenliefhebber en omdat we ruim grond hebben verzorg ik honden van mensen die op vakantie zijn. Een mooie tijd en geniet van ze.
Mijn man is een “vintage car lover” en heeft een aantal wrakken als nieuw hersteld. We doen regelmatig mee aan rally’s in Europa vooral in Italië wat onze voorkeur heeft omdat we een paar prachtige  Lancia’s hebben.
Leif ( mijn man) is voorzitter van de North American Lancia Club en dat houdt ons lekker bezig met bijeenkomsten,  rally’s en ritjes .
Zo, Gerard, misschien ben je een buurman van mij geweest, dat zou kunnen en Anneke Duineveld was een trouwe klant van mij. Misschien ken je haar en wil je haar mijn hartelijke groeten over brengen. Ik weet, er zijn een heleboel Duineveldjes en de meesten ken ik niet. Marion was een dochter van Anneke, die woonde verderop in een van de nieuwe huizen.
Ik weet nog goed, dat een  van jullie vrachtauto’s een poesje van ons overreden heeft, dat vergeet je niet zo gauw. Niet jullie schuld. Het beest had in de tuin moeten blijven…
Ik laat het hierbij en je pikt hier maar uit wat je wilt. Ik hoop t.z. t van je te horen. Hierbij wat foto’s
Vriendelijke groeten,
BarbaraOn Jun 27, 2022, at 2:25 AM, info@stichtingoldtimerda

Posted on jul 23, 2022.