Team Schoones Dakar deelnemer komt naar de oldtimer dag.

Team eigenaar Aart Schoones begon al op jonge leeftijd vrachtwagens en graafmachines te repareren bij zijn vaders bedrijf. Vandaar uit ben ik samen met mijn vrouw Hellen in 1998 gestart met Auto service Heesch. Ins bedrijf repareert en onderhoud Vrachtwagens bestelwagens en personenwagens.
Na een aantal jaren actief te zijn geweest in truckpulling ben ik in April 2007 met o.a. Eimbert Timmermans bij team van Deijne terechtgekomen om service te gaan verlenen voor de DAF Truck van Frits van Eerd. Helaas werd mijn eerste Dakar afgelast en ben ik in 2008 met Team van Deijne mee gegaan naar de CER rally Roemenie/Hongarije. Vervolgens hebben wij in 2009 met nagenoeg dezelfde bezetting een mooi Dakar avontuur beleefd in Zuid Amerika. In 2010 en 2011 maakte ik, als monteur in de racetruck deel uit van het Afrala team. Twee mooie jaren maar ik wilde graag zelf een truck bouwen en rijden. In 2010 kwam mogelijkheid en ben ik samen met Eimbert Timmermans een truck voor Frits van Eerd, Peter v.d.Bosch en een voor hem gaan bouwen. Tegelijkertijd bouwde ik zo’n zelfde truck in mijn eigen werkplaats.
Uiteindelijk stond ik in Dakar 2012 aan de start met een eigen truck en een van mijn broers naast me in de cabine en een broer in de servicetruck! In 2012 bouwden we een tweede truck die in 2013 succesvol deelnam aan de Dakar met Egbert Wingens achter het stuur. Ook wij finisheten in 2013 met onze eerste truck. Inmiddels hebben we met het team ook een derde truck gebouwd die in 2014, alle drie de auto’s hebben de finish gehaald. Waarmee on ze truck tot nu toe altijd over de eindstreep zijn gekomen!